Rovdjursfotografering i Finland

Björn, varg och järv i Finland

Naturfotografering när den är som bäst! Förbered dig på en unik upplevelse i den mäktiga taiga-skogen i finska Kuhmo-regionen, ett obefolkat område på gränsen mellan Finland och Ryssland. Det här är ren vildmark, ett underskönt landskap där scenerierna förgylls av det varma nordiska sommarljuset och trolska dimslöjor. Kvällarna tillbringar vi i gömslen dit brunbjörn kommer nästan varje kväll. De lufsar ut från skogen till de öppna gläntorna där de strövar runt och socialiserar mitt framför våra ögon. Här är även mycket goda chanser att se varg, järv, kungsörn och havsörn. Är du intresserad av en tur sommaren 2017? Skicka en epost (info@lapplandmedia.se) så kan vi diskutera olika möjligheter!

Du ingår i en liten grupp av deltagare med ett gemensamt fotointresse, guidade av Peter Rosén, professionell naturfotograf från Abisko/Luleå. Med över 20 års erfarenhet guidar han dig steg för steg i naturfotografering: från komposition och tips kring djurfotografering, till val av objektiv och inställningar och vidare till redigering i Photoshop/Lightroom.

Tack vare sponsring från Canon och Manfrotto så kan vi låna ut bra kamerahus, objektiv mellan 300-600mm och stativ under turen!

Det var i detta område som den prisbelönta naturfotografen Lassi Rautianen tog många av sina magnifika bilder av björnar, vargar, ugglor och örnar. Det var även han som startade den camp som vi bor på, ett resultat av att han ville dela med sig av sina upplevelser till andra naturintresserade fotografer.

För frågor kontakta oss gärna på info@lapplandmedia.se eller 070-333 8883.